Varnost nakupa

Spletna trgovina www.zdravpregib.si zagotavlja vse potrebne tehnološke in organizacijske rešitve za popolno varnost nakupa.

 

Varen prenos podatkov

Celotna uporabniška seja v spletni trgovini teče v varnem načinu s pomočjo protokola SSL (Secure Sockets Layer). Podatki se kodirajo s 128 bitnim ključem, še preden zapustijo vaš brskalnik, in se na naš strežnik prenašajo v zaščiteni obliki. Sistem tako preprečuje, da bi kdo prestregel vaše podatke, ki jih pošiljate v spletno trgovino (gesla, osebni podatki ipd.).

Večina internet brskalnikov podpira SSL kodiranje podatkov. Zaradi varnosti preverite, če imate vključeno opcijo kodiranja podatkov. Vse spletne strani, ki so zaščitene z SSL-om imajo v statusni vrstici brskalnikovega okna (spodaj desno) narisano ključavnico. Podrobne podatke o stopnji zaščite in veljavnosti varnostnega certifikata lahko prikličete z dvoklikom na ključavnico.

 

Varovanje podatkov

Obvezujemo se, da bodo kakršnikoli osebni podatki, pridobljeni preko spletne strani www.zdravpregib.si, v celoti ostali v lasti podjetja ZDRAV PRE/GIB, Zvezdana Maurič Vražič s.p. (upravljalec spletne trgovine www.zdravpregib.si).

Vaši osebni podatki bodo služili potrebam izvedbe in dostave naročila ter obveščanja o novostih preko e-pošte. Če ne želite prejemati e-sporočil se lahko kadarkoli odjavite s pisnim elektronskim obvestilom na info@zdravpregib.si.

 

Splošni pogoji poslovanja

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA INTERNETNE PRODAJE ZDRAV PRE/GIB, Zvezdana Maurič Vražič s.p.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne prodaje www.zdravpregib.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med podjetjem in stranko.

 

O podjetju

Internetno prodajalno www.zdravpregib.si upravlja podjetje ZDRAV PRE/GIB, Zvezdana Maurič Vražič s.p. Cankarjeva ulica 16, 2000 Maribor.

 

Dostopnost informacij

Podjetje ZDRAV PRE/GIB, Zvezdana Maurič Vražič s.p. se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovilo naslednje informacije:

 

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka vložka v registru, davčna številka)
 • kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami ter postopki vračila)
 • dobavljivost izdelkov (vsak izdelek , ki je v ponudbi na spletni strani, naj bi bil dobavljiv v razumljivem roku)
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene, razvidno mora biti ali že vsebujejo davek in morebitne druge dajatve
 • način plačila in dostave
 • časovno veljavnost ponudbe
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka
 • pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci

 

Nakup

Nakup v spletni trgovini izvedemo v sledečih korakih:

 • v zavihku TRGOVINA izberemo želeni artikel. Artikle lahko izbiramo po skupinah navedenih na levi strani ekrana.
 • s klikom na izbrani izdelek ali na DODAJ V KOŠARICO izberemo želeni izdelek za nakup.
 • Preverimo ali so v košarici resnično želeni izdelki in kliknemo NADALJUJ NA BLAGAJNO. Na strani Zaključek nakupa izpolnimo podatke za naročilo. Podatki označeni z * so obvezni.
 • Preberemo splošne pogoje uporabe nato potrdimo naročilo s klikom na KUPITE SEDAJ.

Naročilo je tako potrjeno. V primeru sprememb (popravkov ali preklica naročila) po že potrjenem naročilu nam pošljite e-mail na: info@zdravpregib.si ali nas pokličite na 051 394 300.

 

Sklenitev pogodbe, popravljanje napak, hramba in vpogled v pogodbo

Z izborom želenega artikla in prenosom le tega v “košarico” ter vnosom vseh potrebnih podatkov v zvezi z naročilom (podatki označeni z * v obrazcu naročila) in potrditvijo naročila s klikom na gumb KUPITE SEDAJ je pogodba sklenjena ter se pristopi k izvedbi naročila.

V primeru, da je prišlo do napake pri vnosu ali se kupec premisli glede vsebine naročila lahko to spremembo ali izbris naročila sporoči na e-mail naslov: info@zdravpregib.si ali pokliče na brezplačno telefonsko številko 051 394 300.

V primeru sklenitve pogodbe bo le ta shranjena v tiskani obliki, skupaj s kopijo računa vezanega na naročilo, na sedežu podjetja ZDRAV PRE/GIB, Zvezdana Maurič Vražič s.p. Cankarjeva ulica 16, 2000 Maribor. Dostop do pogodbe v obliki naročila je možen na sedežu podjetja in le osebno s strani kupca, po predhodni osebni identifikaciji.

 

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Svojo odločitev o odstopu sporoči na e-mail naslov: info@zdravpregib.si oziroma na brezplačno telefonsko številko 051 394 300. Tudi vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je bilo oddano v zgoraj navedenem roku.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora podjetju vrniti najkasneje v 10 dneh po sporočilu o odstopu, v nepoškodovanem stanju oziroma še z original zaprto embalažo. Vračilo plačil mora podjetje opraviti takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 30 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Stranka mora podjetju skupaj z vračilom blaga posredovati podatek o številki transakcijskega računa kamor lahko podjetje vrne znesek kupnine. Podjetje si pridržuje pravico do povračila samo kupnine izdelka in ne stroškov pošiljanja izdelka.

Prodajalec se torej zaveže, da bo že kupljeno blago prevzel nazaj brez kakršnihkoli vprašanj. To pomeni, da je vsak nakup 100% varen.

 

Plačilo

Ob potrditvi naročila kupec izbere želeno možnost plačila blaga:

 • Neposredna bančna transakcija (plačate s pomočjo UPN obrazca; podatki za plačilo se izpišejo na ekranu ob zaključku nakupa, prejmete pa jih tudi po e-pošti.)
 • Plačilo po povzetju (z gotovino).

 

Dobavni rok

Rok dobave blaga je 3-5 delovnih dni.

V primeru daljšega dobavnega roka vas bomo o dobavnem roku obvestili po elektronski pošti ali pa po telefonu.

 

Veljavnost ponudbe

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene vključujejo DDV. Cene v spletni prodajalni se lahko spremenijo brez predhodega obvestila. Cene veljajo le za nakupe v spletni prodaji www.zdravpregib.si in se lahko razlikujejo od rednih cen v lekarnah in specializiranih trgovinah.

Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.

Podjejte ZDRAV PRE/GIB, Zvezdana Maurič Vražič s.p. ima pravico spremeniti cene, če so bile le-te napačno vnesene v bazo spletne prodajalne. O tem mora predhodno obvestiti stranko in se dogovoriti o poteku naročila.

 

Varnost

Upravitelj spletne strani www.zdravpregib.si uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov in naročil.

 

Komunikacija

Z uporabnikom sme podjetje, ki upravlja spletno stran www.zdravpregib.si, stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo, če je to potrebno in kupec temu ne nasprotuje.

 

Reklamna elektronska sporočila

 

Vsebovati morajo naslednje:

 • jasno in nedvoumno morajo biti označena kot reklamna sporočila
 • pošiljatelj mora biti jasno razviden
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike morajo biti označene kot takšne. Prav tako morajo biti jasno določeni pogoji udeležbe v njih.
 • željo uporabnika, da ne prejemajo reklamnih sporočil, je potrebno spoštovati.

ZDRAV PRE/GIB, Zvezdana Maurič Vražič s.p. se zaveže, da bo stranko odjavila s spiska prejemnikov elektronskih sporočil, če stranka to izrecno zahteva.

ZDRAV PRE/GIB, Zvezdana Maurič Vražič s.p. se tudi zaveže, da v vsakem reklamnem sporočilu na dnu objavi postopek odjave iz baze prejemnikov sporočil.

 

Pritožbe

ZDRAV PRE/GIB, Zvezdana Maurič Vražič s.p., upravitelj spletne prodaje www.zdravpregib.si, mora kupcem omogočiti pritožbo po različnih komunikacijskih tokovih (po telefonu, pošti, e-pošti) in ga/jo vseskozi obveščati o statusu pritožbe.

V interesu podjetja je, da se vse pritožbe in morebitni spori rešujejo izvensodno, a vselej v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov in drugimi, v Republiki Sloveniji veljavnimi zakoni.

Če stranka in podjetje spora ne moreta rešiti sporazumno, je za reševanje le-tega pristojno Okrožno sodišče v Mariboru.

Naslov za pritožbe:

info@zdravpregib.si

 

Dobava in dostava

Naročila navadno odpošljemo v 1-3 delovnih dneh.  Dobavni rok je 3-5 delovnih dni.

Vse dostave naročenih izdelkov izvajamo preko Pošte Slovenije. V izrednih primerih uporabimo tudi drugo dostavno podjetje.

Ob potrditvi nakupa lahko navedete tudi poljubni naslov za dostavo (npr. dostava na delovno mesto, na babičin naslov…). V primeru, da vas ob prihodu dostavljalca (navadno dopoldne) ni, lahko pošiljko dvignete na najbližji enoti pošte (o tem poste prejeli pisno obvestilo) oziroma se boste o načinu dostave dogovorili z dostavljalcem (v primerih, ko bo dostava opravljena preko drugega dostavljalca).

 

Cenik dostave:

Pri vrednosti enkratnega nakupa do 70 € znaša vaša soudeležba pri poštnini in embalaži 4,00 €

Pri vrednosti enkratnega nakupa nad 70 € poštnine ni.

 

Plačilni pogoji

Plačilo blaga

Ob potrditvi naročila kupec izbere možnost plačila blaga:

 • Neposredna bančna transakcija (plačate s pomočjo UPN obrazca; podatki za plačilo se izpišejo na ekranu ob zaključku nakupa, prejmete pa jih tudi po e-pošti.)
 • Plačilo po povzetju (z gotovino).

Ponudnik izda račun na trajnem mediju (papir), z razčlenjenimi stroški in obvestilom kupcu, kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče.

 

Veljavnost ponudbe

Navedene cene v spletni trgovini so nepreklicne in veljajo samo ob naročilu preko interneta, zato lahko pri nekaterih izdelkih pride do odstopanja cen v spletni trgovini in ostalih prodajnih mestih po Sloveniji. Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene vključujejo DDV. Če izdelek ni na zalogi, lahko pride so spremembe cene, o čemer ponudnik kupca obvesti. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.

 

Veljavnost akcijske ponudbe

Roki veljavnosti akcije so časovno omejeni in se lahko med seboj razlikujejo.