window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date());gtag('config', 'UA-151013674-1');

Hitri ukrepi

Hitri ukrepi2019-02-20T06:44:09+01:00

Ni je bližnjice, če govorimo o zdravju, so pa lahko krajše poti do cilja.

VRTOGLAVICA IN OMOTICA

Zakaj pride do vrtoglavice in omotice? Simptom izvira iz motene funkcije sistema koordinacije v prostoru. Gre za zapleten mehanizem nadzora nad sistemom čutil: • vid, • sluh, • občutek za dotik, • napetost v mišičju – propriocepcija, • ravnotežni organ. Če nastane okvara na kateremkoli čutilu, v povezavi z možgani ali v možganih samih, postane človek negotov glede položaja telesa [...]

Probiotiki

Večina ljudi danes pozna probiotične jogurte – toda zakaj jih potrebujemo? Zelo pomembno je, da so naša prebavila zdrava in se hrana dobro prebavi, hranila pa se prenesejo po vsem telesu. Zdrave bakterije v biojogurt pomagajo imunskemu sistemu premagovati črevesne bakterije, in če jih uživamo, na primer po jemanju antibiotikov, izboljšajo črevesno floro, kar je še posebej pomembno pri otrocih.

Ohranjanje dobrega zdravja

Zakoni ohranjanja dobrega zdravja: - zdrava prehrana - pitje vode - umerjenost - počitek in spanje - gibanje - bivanje na sončni svetlobi - bivanje na svežem zraku Zdrava prehrana mora vsebovati: Čimveč žit in žitnih izdelkov (40%), sadje in zelenjavo (35%), mlečne izdelke, ribe, jajca, perutnino, meso klavnih živalih itd. (20% oz. ne več kot 100 g pustega mesa/dan [...]

Lokalni pogled na zdravo prehrano

Lokalno pridelana hrana – pomembni dejavniki: 1. Kaj in kako je nastalo – zraslo (seme, zemlja, nega,  pobiranje) 2. Čas od polja do krožnika 3. Kako je shranjeno (skladiščenje, transport, embalaža) 4. Kako je pripravljeno (način priprave, kombinacije z drugimi živili, čas     zaužitja) Kršenja načela regionalnosti - uživanje hrano, ki izvira iz čim  bližje okolice, - po celotni Evropi [...]

Vpliv delovnega okolja na kožo

Vlažnost prostora in delo v primerno klimatiziranih delovnih pogojih vplivajo na počutje, učinkovitost pri delu, in seveda se odražajo na koži, laseh, nohtih in tudi na sluznici oči. Zato je pomembno, da je temperatura prostora v poletnih mesecih uravnana na 24 do 27 stopinj Celzija in v zimskih mesecih na 20 do 23 stopinj Celzija. Relativna vlažnost zraka naj bo [...]

Preženite stres … s hrano

HRANA, KI PRIPOMORE K PREPREČEVANJU STRESA NA DELOVNEM MESTU Pomemben faktor pri zmanjševanju stresa je počitek. Da se zadosti spočijemo, mora biti spanec kvaliteten in trajati vsaj 6 do 8 ur na dan. Hrana ima velik vpliv na naše spanje, saj nas lahko prebuja, ker smo npr. jedli prepozno, po drugi strani pa nam nočni počitek lahko s svojimi lastnostmi [...]

Na vrh