Skupaj začnimo s spremembami in vstopimo v zdravo leto že to jesen.

Združili sva moči in znanje, da vas pripraviva na krepkejši prehod skozi zimo in namigneva kako se lahko podprete z gibanjem, zelišči in prehranskimi dopolnili čez vse leto.

Patricija Šenekar, ustvarjalka prve slovenske ekološke kozmetike Sunna, goetheanistična naravoslovka, zeliščarka, apiterapevtka, lasnica ekološke kmetije in spletne trgovine hiskazelisc.com.

Zvezdana Maurič Vražič, dipl. medicinska sestra, spec. klinične dietetike, vaditeljica športne rekreacije odraslih, inštruktorica Nordijske hoje in lastnica spletne trgovine s strokovno podporo zdravpregib.si.

Družili se bomo enkrat mesečno, vse do maja 2020, v Templju Sonca, Vetrinjska ulica 10 v Mariboru, ob petkih med 17.15 in 19. uro.

Predavanja, praktične vaje, degustacija, ter smernice rabe zelišč in prehranskih dopolnil bova  podprli z gradivi – recepti, navodili, jedilniki…

Program srečanj

Jesen kot začetek zdravega leta in KREPITEV ODPORNOSTI – priprava na zimo

Kadar želimo dober učinek delovanja zelišč in prehranskih dopolnil, se moramo telo najprej očistiti in odpreti za boljšo pretočnost energij in absorbcijo zdravilnih učinkovin.

To pomeni, da z večjo pretočnostjo limfe očistimo telo zastajajočih negativnih tvari v telesu, v obliki sluzi in tako imenovanih strupov. S tem omogočimo, da telo sprejme nove podporne elemente in energije.

Staro prepričanje, katero velja še danes, veleva »tople noge, toplo telo«.

Kadar imamo krepka ledvica in zdrav mehur, nam tudi mraz manj škoduje. Za to si lahko pomagamo z vajami za ogrevanje telesa, kopelmi, zelišči in zdravo prehrano.

Skozi praznični čas vas želiva popeljati z manj napetim trebuhom, dobro prebavo, rednim odvajanjem in lahkotnejšim občutkom.

P.s.:

  • Ali veste, da se nad »mačka« lahko spravite že prej?
  • Ali tudi vi ob koncu leta, ko se vse umiri doživite »šok brez adrenalina« in velikokrat zbolite?

Brez velikih besed: oksidacijski stres, polifenoli, resveratrol, apoptoza,….. na poljuden način bomo poiskali najboljšo podporo našemu telesu v času gripe.

… v menopavzi in mladosti.

Ne obljubljava zgodbe o »neverjetnih, čudežnih« hormonih, temveč o načinu življenja in zeliščni podpori telesa.

Ali ste opazili, kako se z letnimi časi spreminja naš jedilnik?

Pozimi nam zaradi mrazu »diši« bolj kalorična in z maščobo bogata hrana. Tako pridelane maščobne blazinice nas v zimskem času ščitijo, a kaj ko se jih želimo znebiti, takoj ko nastopi pomlad.

Spomladanski veter prinaša svežo energijo gibanja, sonca, sprememb,….. A naša izčrpana koža in na spremembe nepripravljeno telo, sta še vedno spomladansko utrujena.

Napadimo utrujenost, uvelost, in pomanjkanje energije na naraven in enostaven  način.

S hidracijo od znotraj in zunaj, podpremo naše telo in dodamo antiage prehrano in gibanje.

Prebujena narava nas kliče k gibanju, vrtičkanju, druženju,….

Maj odpre srce, ne samo za ljubezen! ( srce, ožilje, tanko črevo)

Lepa narava ni samo prijazna. To je čas alergij, klopov, komarjev, opečene kože, izsušene sluznice… in to zna bit konec »romantike«.

Cena

  • Prispevek za udeležbo na posameznem srečanju je 12 EUR.
  • Sklop 3 srečanj je 33 EUR.
  • Sklop 5 srečanj je 55 EUR
  • Sklop 8 srečanj 90 EUR

Prijavite se preko spleta, na spletni strani hiskazelisc.com.

Prijavite se zdaj